Ad Banner


Welkom in Het huis van FemArt !

Na onze geslaagde tentoonstelling Divine Surprise! in het Bijbels Museum te Amsterdam en na de 'verbouwing' van onze website tot Het huis van FemArt zijn de virtuele deuren van het FemArtMuseum weer geopend met nieuws over kwaliteitskunst door vrouwen en met een podium voor vrouwelijke kunstenaars.

Waarom zou je kunst van vrouwen moeten promoten? Is dat echt nodig? En vandaag de dag ook nog? Vrouwen hebben toch gelijke rechten? Deze vragen borrelen vaak op, niet alleen binnen het FemArtTeam, maar ook als je als teamlid met mensen (m/v) uit je omgeving je ideeën over de nieuwe plannen van het FemArtMuseum deelt. En inderdaad: waarom zou je? Je wilt toch geen uitzonderingspositie voor vrouwen creëren? Als ze goed zijn, komen ze er wel. Het gaat toch om kwaliteit? Daar zijn wij niet gerust op.

De website staat centraal als instrument om ons doel te bereiken.

Onder het menu FemArtResearch proberen wij via Her story, Meer stories, Facts & Figures en Meesteressen van weleer de kunst van vrouwen uit heden en verleden in beeld te brengen. Hadden vrouwen vroeger niet de positie en de middelen om zich als kunstenaar te profileren, ook vandaag wijzen statistieken uit dat hun werk nog steeds ondervertegenwoordigd is in de vaste collectie van vrijwel alle musea. En dat is jammer. Niet alleen zijn zoveel prachtige werken de moeite van het exposeren meer dan waard, het maakt het beeld van onze cultuur ook compleet: de kunst van vrouwen is daar net zo goed een essentieel onderdeel van.

Een Kunstcommissie, bestaande uit kenners en specialisten, zal periodiek een 'meesteres van nu' in de spotlights zetten. Deze zal worden afgewisseld met een 'meesteres van toen'.

Verder vindt u op onze site actueel nieuws over exposities en evenementen onder de knop Actueel !

In de loop van de tijd zal ons bestand (kunstwerken van toen en nu) groeien. Wij zijn daarmee voortdurend bezig; aarzelt u vooral niet uw kennis met ons te delen en ons te attenderen op komende evenementen.
Op deze manier leveren we graag een bijdrage aan het ontsluieren en voor het voetlicht brengen van kwaliteitskunst gemaakt door vrouwen.


Het FemArtTeam, november 2016 Reageren? Mail naar contact@femartmuseum.nl

 

Charley Toorop
Charley Toorop (1891-1955)

Eva Besnoyoe
Eva Besnyö (1910-2003)

Ada Breedveld
Ada Breedveld (1944)