<

Terug naar index

Shanghai Girl
Wei Ping,'Stop Thinking', (Shanghai Girl) Silk screen, diverse formaten

Wei Ping (1971)

De silk screens van Wei Ping (China 1971) geven de indruk van pentekeningen. Wie goed kijkt ziet dat de lijnen die zij gebruikt bestaan uit letters, soms in Chinese karakters, soms in Westerse leestekens. De dikke en dunne geschreven lijnen vertellen geen verhaal, maar geven een boodschap . ‘Stop thinking’ is Ping’s motto en dat herhaalt ze in al haar kleurrijke werk: veel portretten van vrouwen en mannen uit haar omgeving. Wei Ping nodigt uit vooral te kijken en te onderzoeken wat het gevoel zegt, zonder vooroordeel dus,

met als resultaat dat je meer ziet en tot de essentie komt.
Wei Ping is in 1999 afgestudeerd aan het Hubel Institute of Fine Arts en behaalde haar doctoraat in 2006 aan de Shanghai University of Fine Art waar zij als professor les geeft aan studenten in het maken van houtsnedes en silk screens. Haar motto is het verbindende thema tussen haar kunstwerken, maar ook haar levensfilosofie om innerlijke rust te vinden.
Het werk van Ping hangt in vele Chinese musea en inmiddels ook bij verzamelaars in het westen. Galerie Kunstbroeders in Amersfoort vertegenwoordigt de kunstenares exclusief voor Europa en de Verenigde Staten.
Van 24 maart t/m 1 mei 2017 is het werk van Wei Ping te zien in het Zandvoorts Museum.

Bron: Rijk Schipper, Galerie Kunstbroeders, Amersfoort