<

Terug naar index

Lucille van Straten,
under construction, collage van fotowerk,gemengde technieken op papier,
42 x 56 cm


 

Lucille van Straten

Lucille van Straten, beeldend kunstenaar uit Arnhem (NL), heeft een passie voor urban art: de schoonheid in het lelijke..
Het stedelijke, de groei van eeuwen steen op elkaar, het verval.

Jaren lang heeft ze steden over heel de wereld bezocht, ieder keer weer opnieuw nieuwsgierig naar wat er om de hoek van de steegjes en in de binnenplaatsjes gebeurt..
Ze observeert de mensen, het verkeer, de wolkenkrabbers, gefascineerd door marktjes, stinkende steegjes, eindeloze rijen airconditioners, smog, mix van traditionele bouw en eigentijdse architectuur. Waar de architect stopt, gaat zij verder…

Gewapend met een fototoestel duikt ze onder in metropolen, loopt, ruikt, zit en kijkt. Ze gaat op in haar omgeving en absorbeert al deze immense beelden. Thuis vertaalt ze haar verhaal op canvas en papier.

Zo is de nieuwe eigentijdse collectie Urban Art ontstaan:
Resten foto worden door papier opgenomen en verwerkt. Inkt, kleur, potlood, verf, wat voor handen is wordt gebruikt om de sfeer weer te geven. Het resultaat is een unieke mengvorm van steen, van iconen, verworden tot een herziene blik op de stad.

Haar carrière als kunstenaar begon in Schoonhoven, waar ze afstudeerde als juwelier/Goudsmid. Daarna werkte ze jarenlang als etaleur, volgde verschillende kunstopleidingen zoals kunstgeschiedenis en kleurenspecialisme.
Als schilder exposeert ze regelmatig en verkoopt in binnen- en buitenland.
Ze adviseert architecten en binnenhuisstylisten.

Maar de grote liefde is momenteel toch haar tekentafel: het verwerken van alle indrukken tot de collages Urban Art.

Steden die haar het meest inspireren: New York, Chicago, Hong Kong, Beijing, Kuala Lumpur, Istanbul, Venetië, Rotterdam, Hamburg, Berlijn.

 

www.urbanartlucille.com